Ruimte voor jezelf DSC_0074Zomerretraite beeldhouwen in steen

 3 t/m 6 augustus 2017

 

You have the freedom to be yourself, your true self, here and now, and nothing can stand in your way  –  Richard Bach, Jonathan Livingston seagull

 

 

In deze retraite onderzoek je hoe je meer ruimte voor jezelf kunt creëren. En ook wat hiervan de betekenis is in het leven van alledag.  Het beeldhouwen richt zich op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk.  Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan deze retraite hand in hand. Het beeldhouwen wisselen we af met momenten van reflectie en meditatie.

Na deze retraite heb je zicht op hoe je meer innerlijke ruimte en creativiteit in je leven van alledag kunt creëren.  Het beeld dat je tijdens de retraite maakt staat symbool voor deze intentie. Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.

Klik hier voor de foto’s van eerdere beeldhouwretraites.

Lees hier de ervaringen van deelnemers aan de beeldhouwretraites.

Locatie

Je verblijft tijdens deze retraite in Centrum Athanor, Hooislagen 9, in Lochem. Een stilteplek die innerlijke groei en transformatie ondersteunt. Zie voor meer informatie: www.centrumathanor.nl

Datum

3  t/m 6 augustus 2017

Programma

We ontvangen je op de eerste dag van de retraite vanaf 15.00 uur bij Centrum Athanor. Om 17.00 uur start het programma. We beginnen elke ochtend met een meditatie, visualisatie of eenvoudige Qi Gong en Tai Chi bewegingen. Daarna ga je aan de slag met beeldhouwen. Je bent daar het grootste deel van de dag in je eigen tempo mee bezig.  Ook is er tijd en ruimte voor jouw innerlijke proces. Of voor een wandeling in de prachtige natuur van de Achterhoek. In de avond heb je tijd voor jezelf of elkaar.  De retraite eindigt op de vierde dag om 15.00 uur.

Aanmelden

Begeleiders

DSC_0453De zomerretraite wordt verzorgd door Jan van der Laan en  Irene van der Laan.
Jan van der Laan (1960) is beeldhouwer, psychosynthesegids en  beoefenaar van Taoïstische Tai Chi en QiGong. Als communicatiemanager heeft hij meer dan vijfentwintig jaar ervaring in zowel profit- als non-profitorganisaties.
Irene van der Laan (1961) is zelfstandig gevestigd psychosynthesetherapeut. Zij volgde haar opleiding bij de Psychosynthese Academie in Amersfoort en de School voor Imaginatie in Amsterdam. Ze werkt momenteel als trainer en coach in een GGZ instelling.  Vanuit haar achtergrond en rijke levenservaring heeft ze veel ervaring in het werken met mensen aan bewustwording, ontplooiing en gedragsverandering.

Verblijf en kosten

De prijs voor de retraite bedraagt 450,- euro per persoon; de accomodatiekosten (volpension) zijn 289,- euro per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 51,- euro per persoon.  Het arrangement is inclusief persoonlijke begeleiding, steen en alle benodigde beeldhouwmaterialen. Ook alle maaltijden zijn inbegrepen, inclusief onbeperkt koffie, thee en vers fruit. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Bij aanmelding voor 1 januari 2017 ontvang je 25,- euro vroegboekkorting. Vaste gasten, die al eerder een beeldhouwretraite bij ons hebben gedaan, krijgen 40,- euro korting.

Centrum Athanor heeft een beperkt aantal 2- en 1 persoonskamers. Iedere kamer beschikt over een badkamer met toilet, douche en WiFi.  Ook als je geen vlees eet ben je welkom.

Aanmelden

 

Fotogalerie

5975013215_06c99f6759_b38Bekijk het fotoalbum.

 

 

 

 

 

 

 

Algemene voorwaarden

Op deze retraite zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

 

 

Bekijk ook eens de facebookpagina van  Jan van der Laan sculptures    Jan van der Laan op Facebook

 


 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

© Copyright - KvK Den Haag 27360739 - By Indigo Webstudio