Ruimte voor jezelf A4Poster_2016 AthanorZomerretraite beeldhouwen in steen

 21 t/m 24 juli 2016 (volgeboekt)

 

You have the freedom to be yourself, your true self, here and now, and nothing can stand in your way  –  Richard Bach, Jonathan Livingston seagull

 

 

In deze retraite onderzoeken we hoe je meer ruimte voor jezelf kunt creëren en wat hiervan de betekenis is.  Met het beeldhouwen richten we ons op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk. Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan deze retraite hand in hand. Het beeldhouwen wisselen we af met momenten van reflectie waarbij inspiratie en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen centraal staan.

Na deze retraite heb je zicht op hoe je meer innerlijke ruimte en creativiteit in je leven van alledag kunt creëren.  Het beeld dat je tijdens de retraite maakt staat symbool voor deze intentie. Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.

Klik hier voor de foto’s van eerdere beeldhouwretraites.

Lees hier de ervaringen van deelnemers aan de beeldhouwretraites.

Locatie

Je verblijft tijdens deze retraite beeldhouwen in steen in Centrum Athanor, Hooislagen 9, in Lochem. Een stilteplek die innerlijke groei en transformatie ondersteunt. Zie voor meer informatie: www.centrumathanor.nl

Datum

21 t/m 24 juli 2016

Programma retraite beeldhouwen in steen

We ontvangen je op de eerste dag van de retraite om 18.00 uur met brood en soep bij Centrum Athanor. Om 19.30 uur gaan we van start met het programma. We beginnen elke ochtend met een meditatie, visualisatie of eenvoudige Qi Gong en Tai Chi bewegingen. Daarna ga je aan de slag met beeldhouwen in steen. Je bent daar het grootste deel van de dag in je eigen tempo mee bezig.  Ook is er tijd en ruimte voor jouw innerlijke proces. Of voor een wandeling in de prachtige natuur van de Achterhoek. In de avond heb je tijd voor jezelf of elkaar bij het kampvuur.  De retraite eindigt op de vierde dag om 15.00 uur.

Aanmelden

Begeleiders

DSC_0453De retraite beeldhouwen in steen wordt verzorgd door Jan van der Laan en
Irene van der Laan.
Jan van der Laan (1960) is beeldhouwer, psychosynthesegids en  beoefenaar van Taoïstische Tai Chi en QiGong. Als communicatiemanager heeft hij meer dan vijfentwintig jaar ervaring in zowel profit- als non-profitorganisaties.
Irene van der Laan (1961) is zelfstandig gevestigd psychosynthesetherapeut. Zij volgde haar opleiding bij de Psychosynthese Academie in Amersfoort en de School voor Imaginatie in Amsterdam. Ze werkt momenteel als trainer in een GGZ instelling.  Vanuit haar achtergrond en rijke levenservaring heeft ze veel ervaring in het werken met mensen aan bewustwording, ontplooiing en gedragsverandering.

Verblijf en kosten

De prijs voor de retraite/ workshop bedraagt 450,- euro per persoon; de accomodatiekosten (volpension) zijn 285,- euro per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 51,- euro per persoon.  De kosten zijn inclusief persoonlijke begeleiding, steen en alle benodigde beeldhouwmaterialen. Ook alle maaltijden zijn inbegrepen, inclusief onbeperkt koffie, thee en vers fruit. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Vaste gasten, die al eerder een beeldhouwretraite bij ons hebben gedaan, krijgen 50,- euro korting.

Centrum Athanor heeft een beperkt aantal 2- en 1 persoonskamers. Iedere kamer beschikt over een badkamer met toilet, douche en WiFi. De bedden zijn opgemaakt en er zijn handdoeken. Ook als je geen vlees eet ben je welkom.

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar voor deze zomerretraite.  Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst.  Mocht er een plek vrijkomen, dan laten we je dat weten. Ook houden we je op de hoogte van de beeldhouwretraite in 2017.

Fotogalerie

5975013215_06c99f6759_bBekijk het fotoalbum.

 

 

Aanmelden

 

 

Algemene voorwaarden

Op deze retraite zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

Bekijk ook eens de facebookpagina van  Jan van der Laan sculptures    Jan van der Laan op Facebook

 


 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

© Copyright - KvK Den Haag 27360739 - By Indigo Webstudio