Beeldhouwretraite ‘Ruimte voor jezelf’


 

 

Inspirerende beeldhouwretraite waarin je ook jezelf ontmoet

19 t/m 22 juli 2018 (VOLGEBOEKT)

Je wilt er even helemaal tussenuit en bent op zoek naar rust, verstilling en inspiratie. Beeldhouwen is je passie of je wilt dit graag leren.  Je maakt meer ruimte voor jezelf

 

In deze retraite onderzoek je hoe je meer ruimte voor jezelf kunt creëren. Met het beeldhouwen richt je je op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk.  Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan deze retraite hand in hand. Het beeld dat je tijdens de retraite maakt staat symbool voor deze intentie. Het werken in steen wisselen we af met momenten van reflectie en meditatie, Tai Chi/ Qi Gong en persoonlijke coaching.  Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.

Lees hier de ervaringen van deelnemers aan de beeldhouwretraites.

Locatie

Je verblijft tijdens deze retraite in Centrum Athanor, Hooislagen 9, in Lochem. Een stilteplek die innerlijke groei en transformatie ondersteunt. Zie voor meer informatie: www.centrumathanor.nl

Datum

19 t/m 22 juli 2018

Programma

We ontvangen je op de eerste dag van de retraite vanaf 15.00 uur bij Centum Athanor. Om 16.30 uur start het programma. Iedere ochtend starten we, voor wie wil, met Tai Chi/ Qi Gong. We verdiepen dagelijks het thema ‘Ruimte voor jezelf’.  Elke ochtend krijg je een korte uitleg over beeldhouwtechniek en -materialen. Daarna ga je zelf aan de slag met beeldhouwen. Je krijgt daarbij individuele begeleiding van Jan.  Het grootste deel van de dag ben je bezig met beeldhouwen.  Tijdens de retraite is er ook ruimte voor jouw zelf.  Dat kan in de vorm van een persoonlijk gesprek met Irene.  Hierbij kunnen we ingaan op de betekenis van ruimte voor jezelf en wat je daarin zou willen.  Het kan ook gelegenheid bieden om in te gaan op een levensvraag die op dit moment voor jou belangrijk is. ’s Avonds heb je tijd voor je zelf en voor elkaar en kun je je laten inspireren door de serene omgeving van het centrum. Athanor grenst aan een groot bos waar je heerlijk kunt wandelen. Ook kun je het labyrint en de steencirkel van Athanor bezoeken. Joos en Leo, de eigenaren van het centrum, vertellen je er graag alles over.  De retraite eindigt zondagmiddag 22 juli om 15.00 uur.

Aanmelden

Begeleiders

De zomerretraite wordt verzorgd door Jan van der Laan en  Irene van der Laan.
Jan van der Laan (1960) is beeldhouwer en psychosynthesegids. Als communicatiemanager heeft hij meer dan vijfentwintig jaar ervaring in zowel profit- als non-profitorganisaties.
Irene van der Laan (1961) is zelfstandig gevestigd psychosynthesetherapeut. Zij volgde haar opleiding ondermeer bij de Psychosynthese Academie in Amersfoort en de School voor Imaginatie in Amsterdam. Ze werkt momenteel als trainer en coach in een GGZ instelling.  Vanuit haar achtergrond en rijke levenservaring heeft ze veel ervaring in het werken met mensen aan bewustwording, ontplooiing en gedragsverandering.  Irene en Jan zijn beiden ervaren beoefenaars van Taoïstische Tai Chi en Qi Gong. 

Verblijf en kosten

De prijs voor de retraite bedraagt 450,- euro per persoon; de accomodatiekosten (volpension) zijn 289,- euro per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 51,- euro per persoon.  Het arrangement is inclusief deskundige, individuele begeleiding, coachsessie, ruime keuze uit verschillende steensoorten van uitstekende kwaliteit en alle benodigde beeldhouwgereedschappen. Ook alle maaltijden zijn inbegrepen, inclusief onbeperkt koffie, thee en vers fruit. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Voor deze zomerretraite zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Je kunt je desgewenst aanmelden voor de reservelijst. Voor de tweedaagse Masterclass beeldhouwen zijn nog plaatsen vrij. 

Centrum Athanor heeft een beperkt aantal 2- en 1 persoonskamers. Iedere kamer beschikt over een badkamer met toilet, douche en WiFi.  Ook als je geen vlees eet ben je welkom.

Aanmelden

 

Fotogalerie

Bekijk het fotoalbum voor foto’s van eerdere beeldhouwretraites.

Kijk ook eens bij Masterclass beeldhouwen

Op deze retraite zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

© Copyright - KvK Den Haag 27360739 - WordPress Onderhoud door Indigo Webstudio