Tweedaagse Masterclass beeldhouwen


Inspirerende masterclass beeldhouwen voor verdieping en verbreding van je beeldhouwskills

Je hebt al een paar beelden gemaakt en bent op zoek naar verfrissende ideeën voor een nieuw beeld

Je wilt een bepaalde vorm uit de steen halen maar weet niet precies hoe en welk gereedschap je hiervoor nodig hebt

Je bent begonnen met een beeld en weet niet goed hoe nu verder

 

In deze tweedaagse masterclass beeldhouwen leer je hoe je je creativiteit en expressie verder kunt ontwikkelen. Je maakt kennis met fascinerende vormconcepten uit de abstracte beeldhouwkunst. Je verdiept en verbreedt je ruimtelijk inzicht en beeldhouwtechniek en het gebruik van de verschillende materialen. We behandelen de theorie. En je gaat je zelf aan de slag met beeldhouwen Je werkt aan een meegenomen bestaand werkstuk. Of je begint ter plekke met de opzet van een nieuw beeld. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van Jan van der Laan. (Enige) ervaring met beeldhouwen strekt tot aanbeveling.

Je verblijft tijdens deze masterclass in centrum Athanor in Lochem op basis van volpension.

Lees hier de ervaringen van deelnemers aan de masterclass.

Klik hier voor de foto’s.

Data

4  t/m 5 augustus 2018. 

Programma

Je kunt op de eerste dag vanaf 11.00 uur inchecken op Centrum Athanor.  Om 11.30 uur start het programma met een introductie over vormleer en kijken we waaraan jij wilt werken deze tweedaagse. Na de lunch verdiepen we ons in de verschillende vormsoorten. Vervolgens ga je zelf aan de slag met beeldhouwen. Je werkt daarbij individueel aan een bestaand werkstuk of aan een nieuwe, zelf meegenomen steen.  Later die middag is er nog een workshop over creativiteit. Om 18.30 uur serveren we het diner. De avond heb je tijd voor jezelf en voor de verkenning van het terrein. Je kunt ook de steencirkel van Athanor bezoeken. Leo en Joos, de eigenaren van het centrum, vertellen je hier graag alles over. De volgende dag begint om 8.00 uur met ontbijt. We starten met beeldhouwen om 9.00 uur tot 13.00 uur waarna we gezamenlijk lunchen. Daarna gaan we door met beeldhouwen. De masterclass eindigt op de tweede dag om 16.00 uur. 

Kosten

De kosten voor het masterclass arrangement zijn 350,- euro inclusief BTW. Hierbij zijn inbegrepen: lunch en diner op de eerste dag, overnachting op basis van een  éénpersoonskamer (korting voor een gedeelde twee persoonskamer is 22 euro), ontbijt, lunch, workshop, bruikleen van benodigde beeldhouwmaterialen en deskundige, individuele begeleiding. De steen is niet inbegrepen in de prijs , maar is op verzoek tegen meerprijs leverbaar. Vaste gasten die al eerder bij ons een workshop/retraite hebben geboekt krijgen 15,- euro korting.

Centrum Athanor heeft een beperkt aantal 1- en 2 persoonskamers. Iedere kamer beschikt over een badkamer met toilet, douche en WiFi.  

Voor deze masterclass zijn nog 3 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden

 

Kijk ook eens bij beeldhouwretraite

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

© Copyright - KvK Den Haag 27360739 - WordPress Onderhoud door Indigo Webstudio